TIEDONHAKU

Tiedonhaun portti. Suomalaiseen aineistoon keskittyvä tiedonhaun verkkopalvelu.

Vantaa kirjaston informaatiolukutaitoa lukio-opetukseen. Katso erityisesti Tiedonhaun opetusmateriaalia.

Jyväskylän kirjaston Veturi- tiedonhankinnan verkkotutoriaali opastaa tiedonhankinnassa. (hiukan turhan säpäkät värit)

Tampereen kirjaston tiedonhakijan opas. Laaja sivusto aiheesta, käydään läpi mm. Boolen logiikka. Näitä sivuja jaksaa katsoa ja selata aikuinenkin.

Mikkelin kirjaston verkko-opetusohjelmat, jotka on jaoteltu lapsille, nuorille ja aikuisille.  Nuorten sivuilta löytyy REITTI –esitelmän tekijän opas, jossa on kivasti esitelty tiedonhausta lähdekritiikkiin.

Porvoon kaupunginkirjaston tiedonlähde.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston nuortenpakki:  tiedonhaun ja tutkielmanteon opas.

Kempeleen kunnankirjaston tiedonhaunopetuksen suunnitelma seiskaluokkalaisille ja tiedonhallinnan kurssi verkossa.

Kuopion kirjaston Omenasta Onnimanniin -sivusto, on suunniteltu tiedonhankinnan taitojen opiskeluun oppilaitoksissa ja kirjastoissa sekä itseopiskelukäyttöön. Linkkejä peruskoulujen, ammatillisten koulujen, kirjastojen ja yliopiston kirjastojen tuottamiin materiaaleihin. Sivuilta löytyy opastusta tiedonhankinnan taidoista alakoululaisille aina opinnäytteen vääntäjille asti.

Kokkolan kirjaston nuortensivuilta löytyy tiedonhakuopas, linkkejä opiskeluun ja ammatinvalintaan liittyen ja linkkejä muihin tiedonhakuoppaisiin, nämä linkit ovat osin vanhentuneita.

Kirkkonummen kirjaston Axel von Fersen -tiedonhakuharjoituspeli. Pelin avulla voit harjoitella tiedonhakua internetistä ja kirjaston tietokannoista. Pääset etenemään vastaamalla annettuun kysymykseen oikein.

Seinäjoen kirjaston sivusto: Jaakko-Ilkka Larva-Röyskön jalanjäljillä. Verkkosuunnistus sisältää erilaisia kirjastoon sekä sen kokoelmiin ja palveluihin liittyviä tehtäviä. Kirjavinkkejä, tarinapaja, linkkejä tiedonhaun työkalupakki.

Kopiraitti- reitti tekijänoikeuteen (Kopiosto ry ja Opetusministeriö). Erityisesti kouluopetukseen suunnattu tekijänoikeusopas.

Taideteollisen korkeakoulun kuvanhakuopas.

VB-valokuvakeskuksen oppimateriaali Kuvan lukeminen.